34 weken zwanger indalen baby

34 weken zwanger indalen baby – Wanneer je 34 weken zwanger bent is de kans groot dat je baby al iets is ingedaald. Het indalen begint namelijk tussen de 30 en 32 weken van de zwangerschap. In week 35 is het indalen voltooid en ligt de baby klaar voor de bevalling.

Controle
Ben jij benieuwd of je baby al is ingedaald?
Regelmatig ga je naar de verloskundige voor controle. Naast je hartslag, bloeddruk en de hartslag van de baby voelt de verloskundige ook naar de groei en de ligging van de baby. De verloskundige voelt of de baby goed groeit en wat de ligging is van de baby. Wanneer je baby in week 34 nog niet is ingedaald hoef je je nog geen zorgen te maken. De baby heeft nog alle tijd, soms gebeurt dit pas op het allerlaatste moment. Dit proces verschilt bij iedere persoon, bij iedere zwangerschap.

Indalen voelen
Sommige vrouwen merken dat hun baby is gaan indalen. Het indalen van de baby heeft namelijk ook een aantal praktische nadelen:
– je kunt last krijgen van pijnlijke scheuten in de vagina
– je kunt pijn voelen in de liezen en of onderbuik
– het kan zijn dat je vaker moet plassen
– je voelt veel beweging ‘onderin’
– bewegen/ lopen en opstaan wordt lastig omdat je het kindje laag draagt

Toch zijn de voordelen van het indalen van de baby groter. Het indalen zorgt er namelijk voor dat je meer lucht krijgt omdat het kindje nu lager zit. De laatste drie maanden groeit de baby snel. De baby krijgt steeds meer onderhuids vet en krijgt hierdoor steeds minder ruimte. Daarnaast is het een belangrijke voorbereiding op de bevalling. De weg naar buiten wordt korter omdat de baby al een stukje op weg is. Dit is een voordeel tijdens de bevalling.

 

Bekijk ook eens: